Danske bladtegnere kridter EU-valget op

Europa-Parlamentet lancerer bladtegnerbogen ”Stjerne og Stemmer - Danske Bladtegnere kridter EU-valget op”.

På Europadagen den 9. maj 2024 er der præcis én måned til EU-valget og til, at du kan sætte dit politiske aftryk ved at afgive din stemme. Det markerer Europa-Parlamentet med udgivelsen af bladtegnerbogen ”Stjerner og Stemmer”, der stiller skarpt og humoristisk spot på nogle af de temaer, der både tegner EU’s fortid, nutid og fremtid.

En samling danske bladtegnere tager i bogen emner som EU’s tilgang til asyl og migration, landbruget og hvidvask under satirisk behandling. Bladtegnerne har fået frie hænder til at give deres tegnede bud på, hvordan alt fra konkrete love til værdier og begreber som solidaritet, fred og retsstaten kan illustreres. Til hver tegning følger en forklarende tekst, der skal kridte konteksten op. 

Bogens temaer er alle sammen nogle, som EU’s borgere kan få indflydelse på, hvis de går i stemmeboksen den 9. juni. I år skal vi vælge 15 danske politikere, der skal repræsentere vælgerne og dermed være Danmarks stemme i EU. Bladtegnerbogen kan åbne op for en diskussion af, hvor vi helst ser unionen bevæge sig hen.

Du kan downloade bogen digitalt herunder. Hvis du arbejder som lærer eller kommer fra en organisation, kan du bestille eksemplarer af den nye bladtegnerbog ved at kontakte os her på Europa-Parlamentets kontor i København: epkobenhavn@ep.europa.eu.
 

Stjerner og Stemmer - Danske Bladtegnere kridter EU-valget op