Europa-Parlamentet i Danmark søger lønnede trainees til efteråret 2024

Brænder du for at få praktisk EU-erfaring? Vil du opleve det europæiske demokrati in action helt tæt på? Kickstart din karriere som trainee hos Europa-Parlamentet, og få fem forrygende måneder på vores kontor centralt i København, hvor du kan være med til at lave bl.a. pressearbejde, skabe events og lave indhold til sociale medier. Traineeperioden løber fra den 1. oktober 2024 til den 28. februar 2025.

Som trainee ved Europa-Parlamentets kontor i Danmark vil du indgå i et velfungerende team, der arbejde med at skabe opmærksomhed om arbejdet i Europa-Parlamentet og dets kommende 15 danske medlemmer. Vi laver alt fra at assistere medier og borgere, der søger information om EU, til afholdelse af seminarer, konferencer og foredrag. Vi arbejder tæt med andre EU-institutioner og en række interesseorganisationer og offentlige institutioner i ind- og udland. 

Udover stillingerne i Danmark er der også hundredevis af muligheder i blandt andet Bruxelles. Dem finder du her

 

Om opgaverne - de forskellige profiler
 

Stilling 1: Profil: Journalistik

Du bliver en aktiv del af kontorets presseaktiviteter, hvor du er med til at forklare og formidle Europa-Parlamentets arbejde og introducere danskerne til de nye MEP'er, der bliver valgt ind den 9. juni. Det betyder bl.a., at du vil prøve kræfter med mange forskellige journalistiske opgaver og formater - fra nyhedsbreve, læserbreve og artikler til opslag på sociale medier og pitching af historier til pressen.

Du vil blive en integreret del af det team, som planlægger og udfører vores aktiviteter på de forskellige platforme på daglig basis. Det vil derfor være en stor fordel, hvis du har fingeren på pulsen og ved, hvad det kræver at skabe engagerende indhold. Du får også ansvar for vores ugentlige nyhedsbrev, samt at skrive artikler og nyheder til vores hjemmeside. Traineeopholdet vil give dig erfaring med at arbejde i en international organisation og mulighed for at skærpe din viden om det europæiske samarbejde. Du vil få indflydelse på dit traineeophold, så du også kan forfølge egne interesser og derved få et personligt såvel som fagligt udbytte.

Du kan søge stillingen med fokus på journalistik her.

 

Stilling 2: Profil: Kommunikation og events

Du vil være en del af de daglige aktiviteter på kontoret i København, hvor du er med til at forklare og formidle Europa-Parlamentets arbejde for den danske befolkning og introducere danskerne til de nye MEP'er, der bliver valgt ind den 9. juni. Du vil få mulighed for at prøve mange forskellige kommunikationsopgaver - alt fra at organisere debatter til at lave korte opdateringer på Facebook og Instagram. I vores arbejde med at kommunikere om Parlamentet lægger vi meget vægt på sociale medier, og du vil blive en integreret del af teamet, der planlægger, former og udfører de daglige aktiviteter på forskelligt platforme. Det vil derfor være en stor fordel, hvis du har kendskab til kommunikation på sociale medier og ved, hvad det kræver at skabe engagerende indhold. Du vil også deltage i planlægningen, forberedelsen og eksekveringen af arrangementer, både fysiske og online.

Traineeforløbet vil give dig erfaring med at arbejde i en international organisation og mulighed for at skærpe din viden om det europæiske samarbejde, herunder EU's beslutningsprocesser og politik. Du vil få rig mulighed for at skabe et netværk i EU-feltet, fra eksterne partnere til dine kolleger i Parlamentet. Du vil selv få indflydelse på dit traineeophold, så du også kan forfølge egne interesser og derved få et personligt og fagligt udbytte.

Du kan søge stillingen med fokus på kommunikation og events her.

 

Om dig

Til begge stillinger leder vi efter nogen, der besidder følgende kvaliteter: 

  • Du er motiveret, arbejdsom og har mod på at udfordre dig selv med mange forskellige opgaver.
  • Du arbejder godt i et team, men kan også påtage dig selvstændige arbejdsopgaver. 
  • Du behøver ikke være EU-ekspert eller -nørd, men vi forventer, at du interesserer dig for og har kendskab til EU's institutioner. 
  • Du skal som minimum have afsluttet din bacheloruddannelse og helst være ved afslutningen af - eller for nylig have afsluttet - en kandidatuddannelse, gerne med fokus på samfundsforhold, internationale relationer og/eller kommunikation og journalistik.
  • Det er vigtigt, at du er god til at formidle kompliceret stof på forståelig vis, og det er et plus, hvis du har erfaring med brug af sociale medier.
  • Du taler og skriver flydende dansk og engelsk og vil have glæde af kundskaber i endnu et sprog.
  • Vi sætter selvfølgelig også pris på humoristisk sans og et godt humør.

 

Ansættelsesforhold

Du vil få udbetalt cirka 14.000 kroner om måneden for en 40 timers arbejdsuge, og der er mulighed for husstandstillæg afhængig af ens familiære forhold. Traineeperioden løber fra den 1. oktober 2024 til den 28. februar 2025.

Der er ansøgningsfrist den 31. maj 2024.